Eğitim Sen’in Haklı Mücadelesine Gölge Düşürmeye Yönelik Keyfi Gözaltılar ve Hukuk Dışı Uygulamalara Son Verilmeli!

Ülkemizde yıllardır sürdürülen ve 15 Temmuz sonrasında Anayasa’yı, hatta OHAL Kanunu’nu dahi yok sayarak belirgin bir şekilde artan hukuksuzluklar, baskı, tehdit ve keyfi gözaltılar devam ediyor. Eğitim Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit arkadaşımıza yönelik devam eden gözaltı süreci de yaşanılan hak ve hukuksuzların artarak devam ettiğinin bir kanıtıdır. Yine aynı göz altı sürecinde üyelerimiz; Sadrettin Kaya da gözaltına alınmış, Zöhre Taş tutuklanmıştır.

Aylardır işi, ekmeği ve hakları için direnen, iktidarın çok yönlü baskı ve tehditleri karşısında direnen, hak, hukuk ve adalet mücadelesi veren emekçilere ve onların mücadele örgütü olan sendikamıza yönelik sindirme amaçlı keyfi göz altıların yaşanması şaşırtıcı değildir.

Hükümetin haksızlıklar karşısında sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlük giderek artarken, iktidarın ve onun her türlü yandaş uzantılarının pervasız saldırıları örgülü ve muhalif kimliği ile bilinen kişi ve kurumlara yönelmiştir.

Hukuksuzluğun genel kural haline getirildiği OHAL koşullarında, Eğitim Sen TİS Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit’in, Sadrettin Kaya’nın hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması ve üyemiz Zöhre Taş’ın tutuklanmasının hepimize yönelik açık bir gözdağı olduğu açıktır. OHAL hukuksuzluğunun arkasına sığınılarak yapılan bu gözaltı tamamen haklı mücadelemizi yıpratmaya yöneliktir.

Eğitim Sen’i iktidarın belirlediği sınırlar içinde hareket etmeye, iktidarın gölgesinde sendikacılık yapar hale getirmeye çalışanlar büyük bir yanılgı içindedir. Bizler geçmişten bugüne olduğu gibi emek mücadelemizle birlikte eşit, özgür ve demokratik bir cumhuriyet mücadelesi vermeye de devam edeceğiz. Tüm kamuoyunun da çok iyi bildiği gibi Eğitim Sen mücadelesi aynı zamanda çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesidir.

Eğitim Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye yönelik keyfi gözaltılar ve hukuk dışı uygulamalara son verilmeli, TİS-Hukuk sekreterimiz Ebru Yiğit, üyemiz Sadrettin Kaya derhal serbest bırakılmalıdır! Üyemiz Zöhre Taş’ın tutukluluk haline son verilmelidir!

 

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu