Halk Eğitim Merkezlerinde Çalışan Tüm Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenmesi İçin Bakanlığa Başvuru Yaptık

Bilindiği üzere eğitim-öğretim yılının son bulmasının ardından, MEB tarafından öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulduğu seminerler düzenlenmektedir. Seminer döneminde öğretmenlere ödenen ek ders ücreti ise bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir.

Özellikle belirtmek isteriz ki Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmenler, seminer dönemlerinde ek ders ücreti almamakta ve büyük bir haksızlığa maruz kalmaktadır. Halbuki, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin “Eğitim İhtiyaçlarını Belirleme Çalışmaları ve Uygulanacak Yöntemler” başlıklı 23.maddesi, Mersin 2.İdare Mahkemesinin E.2010/2122 K.2011/1316 sayılı kararı ve Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’nün İzmir Valiliği’ne göndermiş olduğu 28.02.2011 tarih ve 0923 sayılı yazısı Halk Eğitim Merkezlerinde seminer döneminde ek ders ödeneceği yönündedir. Dolayısıyla söz konusu ek ders ücretlerinin ödenmemesi durumunda bunun büyük bir haksızlık içereceğine kuşku yoktur.

Bu kapsamda sendikamız haksızlığın son bulması amacıyla MEB’e yazı yazarak;

  • Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan tüm öğretmenlere seminer dönemi süresince ek ders ücreti ödenmesini,
  • 28, 29 ve 30 Haziran tarihlerinde tüm eğitim çalışanlarının idari izinli sayılmasını veya ek ders ücretlerinin ödenmesini,
  • 1 Temmuz 2017 itibariyle resmi izin süresi başlaması nedeniyle, Bakanlar Kurulu kararındaki “iki haftayı geçmemek üzere” ifadesinin “seminer boyunca” şeklinde değiştirilmesi amacıyla MEB’in girişimlerde bulunmasını,

talep ederek konunun takipçisi olacağımızı belirttik.

Sendikamızın MEB’e gönderdiği yazıyı görmek için tıklayınız.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu