Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat bölümünde 50/d statüsünde araştırma görevlisi olarak çalışırken “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atmış olması nedeniyle sözleşmesi yenilenmeyerek işten atılan üyemiz Mehmet Fatih Traş ne yazık ki yaşamına son vermiştir.
23 Haziran 2016 tarihinde doktorasını başarıyla bitiren üyemiz, doktor unvanını alır almaz imzacı olması nedeniyle işten atılmıştır. Üstelik bölümde akademisyen ihtiyacı bulunmasına rağmen kendisine kadro verilmemiş ve işine son verilmiştir. Üyemiz Mehmet Fatih Traş’ın işten atılmasının ardından, bölümdeki hocaları kendisine sahip çıkarak dijital ekonomi ve tarım ekonomisi gibi dersleri vermesi sağlanmıştır. Ancak üyemizin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atmış olmasını, barış talep etmesini “suç” olarak görenler, Fakülte Yönetim Kurulu’na ve Üniversite Senatosu’na baskı yaparak bu dersleri vermesini de engellemiş, üyemizin üniversiteyle tüm bağlarını kesmişlerdir. Öğretim üyesi olarak çalışabilmek için farklı üniversitelere başvurular yapan üyemiz, imzacı olması nedeniyle makbul görülmeyerek iş başvuruları reddedilmiştir.
Özetle doktorasını başarıyla bitirmiş gencecik bir bilim insanı, 50/d ile istihdam edilmesi nedeniyle bu başarısının karşılığını işten atılmakla almış, barış talep ettiği için de işsizliğe mahkum edilmiş ve içimizi yakan bu acı sona sürüklenmesi sağlanmıştır.
Açıkça belirtmek isteriz ki Mehmet Fatih Traş’ın aramızdan ayrılmasının sorumluları, Cumhurbaşkanı’ndan hükümete, YÖK’ten üniversite yönetimlerine kadar her fırsatta barış imzacılarına karşı kin ve nefret söylemiyle yaklaşanlardır. Ayrıca, üyemizin dışarıdan ders görevlendirmesiyle bölümünde iki ders vermesini dahi kabul etmeyen, insanlıktan nasibini almamış kişiler de bu üzücü olayın diğer sorumlularıdır!
Eğitim Sen olarak, Mehmet Fatih Traş’ın başta ailesi ve dostları olmak üzere tüm sevenlerine, tüm eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyor, güzel kalpli iyi bir insanı aramızdan alanları lanetliyoruz.











