Okullar Açıldı, Öğretmen Mehmet Ali Örkmez Hala Kayıp!

2010-2011 eğitim öğretim yılı, 20 Eylül Pazartesi günü çözüm bekleyen sorunlarıyla ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılından kalan çözümsüzlüklerle başlamıştır. Bir taraftan eğitimin, eğitim ve bilim emekçilerinin birikmiş sorunları artarken, diğer taraftan öğretmenlerin can güvenliği ile ilgili olarak yaşanmış kimi olayların hala çözülememiş olması dikkat çekicidir.

Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı, Eskişehir`in Mihalgazi ilçesi, Mihalgazi ilköğretim okulu fen bilgisi öğretmenlerinden olan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyemiz Mehmet Ali Örkmez`den 14 Mart 2010 Pazar gecesinden bu yana haber alınamamaktadır.

Son günlerde kayıp olaylarının artmış olması, üyemizle ilgili kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Sendikamızın Eskişehir şube yöneticileri, 15 Mart tarihinden bu yana kayıp olan üyemizin bulunması için yetkililerle temas kurmuş ve arama çalışmalarını yakından takip etmiştir. Geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili olarak KESK ve Eğitim Sen genel merkezi düzeyinde çok sayıda girişimde bulunulmuş, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Eskişehir valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı ve diğer yetkililerle görüşülmüş, arama faaliyetlerinin daha sonuç alıcı hale getirilmesi talep edilmiştir.

Üyemiz Mehmet Ali Örkmez, son haftalarda “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabıyla gündem yaratan Hanefi Avcı`nın Eskişehir Emniyet Müdürü olduğu dönemde öğretmenlik yaparken kaybolmuştur. Hanefi Avcı`nın kitabında belirttiği ve Türkiye`nin gündemini sarsan bilgilere sahip olabilmek için güçlü ilişkilere ve bağlantılara sahip olduğu anlaşılmasına rağmen, kendisinin Emniyet müdürü olduğu dönemde bu ilişki ve bağlantılarını kayıp üyemizin bulunması için yeterince kullanmadığı anlaşılmıştır. Hanefi Avcı kitabında kendince başarılı meslek hayatından, karmaşık ilişkilerden ve çözdüğü olaylardan bahsetmesine karşın, üyemizin bulunması noktasında benzer ilişkilerin yeterince kullanılmadığı anlaşılmaktadır. Bütün bu yaşananlara rağmen aradan geçen zaman içinde üyemizin akıbetiyle ilgili hiçbir bilgiye ulaşmamızın mümkün olmaması ayrıca düşündürücü bir durumdur.   

Hukukta ilke olarak her devlet yurttaşının can güvenliğinden öncelikli olarak sorumludur ve yurttaşlarının güvenli bir şekilde yaşamasını güvenceye almak zorundadır. Üyemiz Mehmet Ali Örkmez`in bugüne kadar bulunamamış olması, yürütülen soruşturmanın yeterince genişletilmediği izlenimi vermektedir.

Benzeri başka olayların üzerinde bütün imkanlarıyla gittiklerini iddia eden güvenlik güçlerinin kayıp üyemizin bulunması konusunda aynı hassasiyeti göstermemiş olması düşündürücüdür. Eğitim Sen olarak, kayıp üyemizin bulunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve bu durumun bir an önce bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu