Hakaret Müjde Ar’ın Açıklamasında Değil, Çarpık Zihniyetlerin Bakanlık Bürokrasisinde Gelebildikleri Noktadadır.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç`ın “Hakaret Müjde Ar`ın Açıklamasında Değil, Çarpık Zihniyetlerin Bakanlık Bürokrasisinde Gelebildikleri Noktadadır!” başlıklı açıklama metnidir. 5 Mayıs 2010

Hakaret Müjde Ar`ın Açıklamasında Değil, Çarpık Zihniyetlerin Bakanlık Bürokrasisinde Gelebildikleri Noktadadır

Bilindiği üzere Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, çocukların okul araç ve gereçlerinde müstehcenlik andırdığını ifade ettiği yabancı kahramanlar yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etmiş ve bunun üzerine bir televizyon programında sanatçı Müjde Ar, Ceylan`ı kastederek “hangi tarlada yetişiyor bu milli eğitim müdürleri?” ifadesini kullanmıştır. Bu ifade mahkeme tarafından bir hakaret olarak görülmüş ve mahkeme, Müjde Ar`ı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştır. Sanıyoruz Müjde Ar`ın esas suçu, bu “yaratıcı zeka” örneğine üstün hizmet madalyası verilmesini önermemesidir. Neyse ki söz konusu Müdür`ü görevde tutarak, bakanlık bu ödülü ve desteği kendisine fazlasıyla vermiş görünmektedir.

Burada söz konusu olan çarpık durum, gerçekten de içler acısıdır. Milli eğitim sistemindeki çarpık anlayışın geldiği noktayı gözler önüne seren açıklamalar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Müjde Ar nezdinde aslında tüm toplum cezalandırılmıştır. Ülkemizde eğitim sisteminde aşılamamış onca sorun varlığını korurken, öğretmen ve derslik açıkları başını almış giderken, giderek paralı hale gelen eğitim nedeniyle yoksul çocukları eğitim olanaklarından yoksunlaşırken, ülkede başka bir sorun yokmuş gibi öğrencilerin çantalarındaki sembollerle ilgilenen zihniyet, başlı başına bu topluma bir hakaret olarak görülmelidir. 12 Eylül`ün eğitim alanına armağan ettiği Türk-İslam Sentezci yaklaşımların, milli eğitim müdürlüklerine, bakanlık kadrolarına nasıl yansıdığını göstermesi adına oldukça önemli olan bu örnek de göstermektedir ki, Türkiye`de eğitim sistemi bu çarpık zihniyetlerin eline bırakılmıştır. Burada hakaret, Müjde Ar`ın açıklamasıyla değil, asıl o görevlere bu zihniyetlerin taşınmasıyla halka karşı yapılmaktadır. Bu bakımdan Eğitim Sen olarak hem Müjde Ar`a verilen cezayı hem de eğitim gündemini bu gibi konularla meşgul eden yaklaşımları kınadığımızı bir kere daha ifade etmek istiyoruz.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu