Eğitim Sen’den Filistin Sendikası’na Destek Mesajı: Filistin Halkı Yalnız Değildir

Eğitim Sen`den Filistin Sendikası`na Destek Mesajı: Filistin Halkı Yalnız Değildir!

Eğitim Sen, kara operasyonuna başlayarak Gazze`de katliamlarını sürdüren İsrail`i protesto eden ve tüm Filistin halkına dayanışma duygularını belirten bir destek mesajı yayınlamıştır. Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik imzasıyla, Eğitim Enternasyoneli`nin Filistin sınırları içerisindeki tek üyesi olan Filistin Öğretmenler Sendikası GUPT`a gönderilen destek mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

Değerli meslektaşlarımız,

İsrail Ordusu`nun hava operasyonunun ardından, geçtiğimiz Cumartesi günü de kara operasyonuna başlaması sonucunda Gazze`ye bomba yağdırması, Filistin halkını katletmesi, şehrin enerji ünitelerini hasara uğratması, Filistin halkını okuldan, iş yerinden, üniversiteden mahrum bırakacak biçimde yolların ve köprülerin bombalanması, İsrail devletinin yıllardır Filistin halkına uygulayageldiği baskı ve zulüm politikalarının devamı niteliğindedir.

Saldırılar başladığından beri masum insanlar ölmekte, yine Gazze`de bir milyondan fazla insan, zor koşullarda yaşam mücadelesi vermekte ve işgale karşı direnmektedir. İsrail`in uluslar arası insan hakları sözleşmeleri nezdinde “savaş suçları” kapsamında yer alan eylemleri, emperyalist güçlerin desteği ile sürdürülmektedir.

120 binden fazla eğitim ve bilim emekçisinin temsilcisi olan Eğitim Sen, İsrail işgalini şiddetle kınamakta, bir an önce işgalci güçlerin çekilmelerini talep etmekte ve uluslar arası toplumu, Filistin halkını etkileyen bu insani felakete İsrail`in son vermesi amacıyla her yolu uygulamaya çağırmaktadır. Eğitim Sen, Filistin`li eğitim ve bilim emekçilerinin ve Filistin halkının yanındadır; zalim İsrail Ordusu`nun işgali karşısında verdiğiniz kahramanca mücadeleyi sonuna kadar desteklemektedir.

Saygılarımla

Mehmet Bozgeyik

Eğitim Sen Genel Sekreteri

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu