6 Mart‘ta Nusaybin`de start alan Dünya Kadın Yürüyüşü 8 Mart coşkusuyla Diyarbakır‘da devam ediyor. Bu yıl 4. Dünya Kadın Yürüyüşü Uluslararası eylemi Nusaybin`den başlayarak dünyanın dört bir yanından ve Türkiye`den kadınların katılımıyla çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor.
DKY eylemi, 6 Mart tarihinde Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi`ndeki karşılamanın ardından, paneller, forumlar ve gerçekleştirilen akşam konserleri sonrasında 7 Mart‘ta sınırda yapılan kadın buluşması ile Mardin`e geçti. Mardin‘de kadınların ârbane`li karşılaması sonrasında kent merkezine yapılan yürüyüş ile akşam Kasımiye Medresesin`de İran`lı müzik grubu Yelda Abbasi konserinde Mardin‘li kadınlarla buluşuldu.
8 Mart tarihinde ise Diyarbakır`da Dağkapı meydanında başlayan etkinlikler İstasyon Meydanı`nda onbinlerce kadının katıldığı coşkulu bir miting ile devam Ederek akşam Cigerxwun Kültür Merkezi`nde müzik ve dans dinletisi ile son buldu. DKY, 9 Mart`ta devam edecek etkinlikler sonrası Antakya`ya geçerek, Antakya`lı kadınlarla buluşacak, yürüyüşüne devam edecek.













