Kilis’te Bir Okulun Koloriferi Patladı; 2 Öğrenci Hayatını Kaybetti; Sorumlu Okulları Kaderine Terk Eden Milli Eğitimdir

Kilis`in Musabeyli ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim okulunun okul bahçesinde bulunan kalorifer dairesindeki kalorifer kazanı Perşembe günü saat 14.00 civarında  patladı. Patlama sonucunda bahçede Beden Eğitimi Dersi yapan 4. sınıf öğrencilerinden Hayriye BOZKURT ve Makbule DAŞYUVARLAR hayatını kaybederken, sınıf öğretmeni ile 6 öğrenci yaralandı. Patlamanın sebebi şuan için tam olarak belirlenemedi.

Yaralanan öğrenciler Kilis Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Hastanelerinde tedavi görmekteler.

Bütün Okullar Tehdit Altında

Milli Eğitim Bakanı 10 milyon öğrenciye email adresi vereceği bombasını patlattığı günün ertesinde patlayan Kilis`in Muasbeyli İlçesine bağlı Hüseyinoğlu İlköğretim Okulundaki Kalorifer Kazanı oldu. Milli Eğitim Bakanı öğrencilerin ve eğitimin sanal sorunlarıyla kafa yoracağına Anadolu`nun ücra yerlerindeki öğrencilerin ve eğitimin  gerçek sorunlarıyla ilgilenseydi bu tür cinayet gibi kazalar yaşanmazdı.

Kazanın olduğu okul taşıma merkezi. 1 hizmetli okulun hem temizliğini yapıyor hem de  kaloriferini yakıyor. Üstelik hizmetli kalorifer yakmak için herhangi bir eğitimden geçirilmemiş. Yani kalorifer ateşleme belgesi yok. Bu durum sadece Hüseyinoğlu İlköğretim Okulu için geçerli değil Kilis`teki (ya da Türkiye`nin) bir çok okulun durumu da bundan farklı değil.

Okullarda ya hiç hizmetli çalışan ya bulunmuyor ya da bulunan yerlerde en az sayı ile bütün hizmetler yerine getirilmeye çalışılmaktadır. Birçok işi birden yapmak zorunda kalan hizmetliler, belli bir bilgi ve uzmanlık gerektiren kalorifer yakmak işiyle de hiçbir eğitime tabi tutulmadan ilgilenmektedir. Yaşanan olay bu durumun bir sonucudur. Bu durum böyle devam ederse bu tür kazalar son olmayacaktır. Bu kazanın sorumluluğu kalorifer yakma eğitimi olmayan hizmetlide ve okul müdüründe değil asıl sorumlu okulları kaderine terk eden, daha çok özel okullara kaynak aktarmaya mesai harcayan Milli Eğitim Bankınıdır.

Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı giderilmeli, kalorifer yakanlar eğitimden geçirilmeli ve kadrolu çalıştırılmalı.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu