Eğitim Sen Çocuğun Cinsel İstismarına Karşı Öğretmenleri Duyarlı Kılma Eğitimi Başlattı

Çocuklara yönelik cinsel istismarın, ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğu biliniyor. Bu konudaki en acı gerçeklerden birisi de istismar vakalarının çok azının ortaya çıkarıldığıdır. Korumasız ve savunmasız durumdaki çocuklar çoğu zaman istismarı fark etmiyor ya da etse bile korku ya da benzeri nedenlerden dolayı kendiliğinden dile getiremiyor. Bu durum, çocuklarla birlikte çalışan meslek elemanlarının konuya duyarlılıklarının önemini arttırıyor.

Bu meslek elemanlarının başında öğretmenler gelmektedir. Son zamanlarda, kimi istismar vakalarının, öğretmenlerin fark ederek ortaya çıkarmaları, çocuk istismarının önlenmesinde öğretmenlerin önemini bir kez daha gösterdi.

Bu olgudan yola çıkan sendikamız, çocuk istismarını önlemek amacıyla öğretmenlere yönelik farkındalık eğitimlerine başladı. Kadın Sekreterliğimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk İstismarına Karşı Atölyemiz, 18-19 Şubat 2012 tarihlerinde iki günlük bir egitimci eğitimi düzenledi. Sendikamızın yüz şubesinden birer psikolojik danışma ve rehberlik öğretmeninin katıldığı iki günlük eğitimde,

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Betül Ulukol,

Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan Av. Şahin Antakyalıoğlu,

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Orhan Derman,

Ankara Ün. Tıp Fakültesi Çocuk Koruma Biriminden Sosyal Hizmet Uzmanı Özdecan Bezirci tarafından sunumlar gerçekleştirdi.

Sendika şubelerimizden gelerek bu eğitime katılan öğretmen arkadaşlarımızın, iki günlük seminerde edindikleri bilgi ve materyalleri kendi şubelerindeki psikolojik danışma ve rehberlik öğretmenleri ile paylaşmaları, böylece duyarlılığın yaygınlaştırılması kararlaştırıldı.

İlki 18-19 Şubat tarihinde gerçekleştirilen bu eğitim çalışmasının önümüzdeki dönemde de devam ederek, ulaşılabilecek bütün eğitim emekçilerinin çocuğun cinsel istismarına karşı duyarlı kılınması hedeflenmektedir.

 

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu