Boğaziçi’de Mobbing Protestosu!

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan mobbing ve keyfi uygulamalara karşı Eğitim Sen İşyeri Temsilciğimiz, yönetim politikalarını protesto etti. Üniversite birimlerinin ‘gayri resmi’ yöneticiler tarafından idare edildiğini söyleyen akademisyenler, Kilyos Kampüs Koordinatörü’nün Sekreteri Talip Mert gibi ne yasal ne de fiilen resmi sorumluluğu bulunmayan kişilerin sınırsız yetkisi bulunduğunu söyledi.

‘Ne Yasal Ne de Fiili Sorumluluğu Var’

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde bir araya gelen Eğitim Sen üyesi akademisyenler, “Boğaziçi mobbinge de talip” diyerek yaşanan mobbing ve keyfi uygulamaları protesto etti.

Eylemde konuşan İşyeri Temsilcisi Şenol Solum, “Kilyos Kampüsü’nde yaşanan mobbing olayı, sendikamızın, öğrenci arkadaşlarımızın ve en çok da mağdur güvenlik görevlisi Musa Hızal’ın bireysel mücadelesi sonucunda, kendisine tebliğ edilen önce işten çıkarma, sonra sürgün kararı geri çekilmiştir. Mobbing vakalarının Boğaziçi gündemine bu kadar sık gelmesinin temel sebebi Boğaziçi Üniversitesi’nin yönetim politikalarıdır. Üniversitenin bir takım birimleri ‘gayri resmi’ yöneticiler tarafından idare edilmektedir. Sınırsız yetkisi olan bu kimseler ne yasal olarak ne de fiilen resmi bir sorumluluk taşımamaktadır. Bu hesap sorulamama halinin de verdiği cesaretle, keyfi ve akıllara zarar eylemleri gözlerini kırpmadan uygulamaktadırlar. Kilyos’ta, kütüphanede ya da taşeron işçilerde yaşanan neredeyse tüm hak ihlallerinin temelinde bu sorunlu yönetim politikası yer almaktadır.” dedi.

‘Derhal İstifa Etmeli’

Üniversitenin idari yöneticilerinin taşeron firmalarla girdikleri tanımsız ilişkilerin irdelenmesi gerektiğini ifade eden Şenol Solum, “Üniversiteye hizmet veren taşeron firmalarda bir takım yöneticilerin yakınlarının yüksek maaşlarla istihdam edildiği ve ayrıcalıklı işlerde çalıştırıldığı, yemekhane çalışanlarının ise asgari ücrete mahkum edildiği iddiaları sendikamız tarafından defalarca yönetime iletildi. Buna rağmen bu konuya dair hiçbir girişim olmaması düşündürücüdür. Talebimiz Güvenlik Görevlisi Musa Hızal arkadaşımıza sistemli bir şekilde mobbing uygulayan Talip Mert’in Kilyos’ta yürüttüğü görevden derhal alınması ve iş barışı ve huzur bırakmadığı Kilyos Kampüsü dışında görevlendirilmesidir. Ve bütün bu keyfi uygulamalara göz yuman idari yöneticiler derhal istifa etmelidir.” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu