10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliam ile ilgili olarak dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri yapılırken, Eğitim Sen’in üyesi olduğu Eğitim Enternasyonali (EI) üyesi kardeş sendikalardan sendikamıza taziye ve başsağlığı mesajları gelmeye devam ediyor. Son olarak İspanya’da faaliyet yürüten Eğitim Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (STES-ı) ve Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (CI) acımızı paylaşarak ortak bir taziye mesajı yayınladılar. Yayınlanan mesaj şu şekilde;
“Sevgili Dostlar,
Ankara’da yaşanan korkunç katliamı ve aralarında Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu 100’den fazla barış insanının yaşamını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu acı içinde öğrenmiş bulunuyoruz. İspanya’dan STES-ı (Eğitim Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) ve CI (Emekçi Sendikaları Konfederasyonu) olarak yaşamını kaybedenlerin ailelerinin, dostlarının, yoldaşlarının ve tüm Türkiye halklarının acısını paylaşıyor ve en içten dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Onlar, demokrasi ve insan haklarının düşmanı AKP hükümetinin ve bir diktatörün kurbanıdırlar.
Yine tüm Türkiye halklarının en kısa sürede kardeşlik, barış ve gerçek bir demokrasi içinde yaşamalarını en içten duygularımızla diliyoruz.”
Confederación de Sindicatos de Trabajadores de la Enseñanza (STES-ı)
ConfederaciónIntersindical (CI)










