İngiltere Ulusal Eğitim Sendikası (NEU), ülkede giderek derinleşen antidemokratik uygulamalara, ifade özgürlüğünün baskı altına alınmasına, kayyım rektör atalamlarına, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı Eğitim Sen’in 25 Mart’ta aldığı üniversitelerde hizmet üretmeme kararı dolayısı ile Sendikamıza dayanışma mektubu gönderdi.
Sayın Zülküf,
Bu mektubu, 25 Mart’ta iş bırakma eylemi yapan Eğitim Sen’in yükseköğretimdeki tüm üyelerine İngiltere Ulusal Eğitim Sendikası (NEU)’nun dayanışmasını iletmek için yazıyorum. Üyelerinizin, üniversite özerkliğini, akademik özgürlüğü ve toplumsal sorumluluğu zayıflatmayı amaçlayan ve giderek artan anti-demokratik uygulamalara karşı eylemini alkışlıyoruz. Bu tür uygulamaların üniversiteleri artık düşünce ve ifade özgürlüğünü ve bağımsız bilgi üretimini teşvik etmeyen alanlara dönüştürmeyi amaçladığının farkındayız.
Türkiye’deki olayları, özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yaşanan kitlesel protestoları yakından takip ediyoruz.
NEU, Türkiye’deki tüm demokratik güçlerle, özellikle de herkes için bir hak olarak eğitimi, akademik özgürlüğü ve demokratik hakları savundukları için kutladığımız kardeş sendikamız Eğitim Sen üyeleriyle dayanışma içerisindedir.










